D.08. November 2017
Salomon Speedcross 4 til trailløb

Hvorfor skal jeg vælge Salomon Speedcross 4 løbesko?

Gennem længere tid har interessen for at tage løbeturen væk fra asfalten haft stigende interesse blandt danske løbemotionister. Og det fortsætter. Løbeturen foregår i stigende grad i den dejlige danske natur. Der er masser af udfordringer og afveksling i at løbe i naturens variede underlag. Begrebet TRAILLØB har fået en kæmpe opblomstring blandt alle typer løbemotionister på tværs af alder og dagsform. Vi skal ud i skoven og løbe op og ned af bakkerne og ud og ind ad smalle stier.

Det varierede underlag er udfordrende og kræver fuld koncentration og man glemmer hurtigt dagligdagens stress og jag. Så udover den fysiske motion har trailløbet helt klart også en mental sidegevinst. Ud over at det er smukkere ude i naturen er det faktisk også sundere for kroppen at løbe Trailløb. Du kommer i kontakt med alle dine pulszoner og bruger flere muskler. Det varierende underlag bidrager til at man bruger flere muskler og dermed styrker flere muskelgrupper f.eks. rundt om foden. Balance og koordinationsevnen udvikles også, da de små skovstier ændrer sig for hvert eneste skridt.

Hvilke løbesko skal man vælge til Trailløb. I betragtning af, at underlaget typisk er ujævnt og tiI tider glat bør man ikke løbe i sine almindelige løbesko. Der er risiko for at glide og ens løbeoplevelse bliver ødelagt.  Efter vores vurdering er det vigtigt at vælge et par løbesko udviklet til trailløb. Vi har valgt at forhandler Salomons Speedcross 4 trailløbesko, som gennem årene er blevet den meste populære blandt løbere i Danmark.

Sportsmærket Salomon har fra starten udviklet produkter til outdoor aktiviteter og Salomon har ofte været lidt foran udvklingen, deres tilgang til produktudvikling er meget innovativ. De har fremstillet trailløbesko i mange år og deres mest populære løbesko er indtil videre Speedcross serien, der er nået til version 4. 

Salomon Speedcross 4 løbeskoen er et godt valg til alle typer løbere. Den er specialudviklet til løb i kuperede og ujævne områder. Det er værd at lægge mærke til følgende særlige egenskaber, der afviger fra den traditionelle løbesko:

Undersålen har et mønster der tager godt fat i det ujævne underlag. Der er høj robusthed og slidstyrke og skoen bliver ikke ødelagt af f.eks. skarpe klipper og sten.

Der er mindre stødabsorbering i en Speedcroos 4 i forhold til den almindelige løbesko. Da underlaget typisk er blødere på stierne er der ikke behov for samme mængde stødabsorbering, som hvis man løber på dn hårde asfalt eller fortov.

Overdelen er fremstillet i et holdbart materiale, der kan tåle at blive beskidt og kan vaskes igen og igen, hvor den almindelig løbesko typisk har en finere mesh overdel, der er svær at gøre ren.

Salomon er kendt for sit Quicklace snørresystem, som bidrager til at skoen sidder helt fast rundt om foden, hvilket er vigtigt for følingen med underlaget.

Salomon Speedcross 4 fås i flere varianter. I billigsport24.dk har vi de 2 mest populære; den almindelige og så en vandtæt model med Gore-Tex membran. Det er meget individuelt hvilken af de 2 varianter, man skal vælge. Hvis man løber trailløb med passager gennem lidt dybere vand får man våde fødder under alle omstændigheder, da vandet så kommer ind i skoen oppefra. Hvis man løber på stierne i regnvejr og gennemvandpytter kan Gore-Tex membranen holde fødderne tørre.

I Billigsport24.dk har vi gennem mange år samarbejdet med Salomon. Vi har et stort udvalg af Speedcross 4 trailløbesko i shoppen, som vi er klar til at levere lynhurtigt. Er du det mindste i tvivl om dit valg, så ring endelig til vores Kundeservice på telefon 57670320, der er åben alle hverdage fra kl. 7.30 - kl. 15.30.