D.06. November 2017
Find det rigtige regntøj til cykelturen

Hvad skal jeg vælge af regntøj?

Hvad er egentlig vigtigt, når man skal finde det rigtige sæt regntøj til cykelturen?   Vi har valgt følgende punkter, som der efter vores opfattelse bør være fokus på:

 

-  Vandtæthed. Det skal kunne holde vandet (helt) ude

-  Åndbarhed. Du skal kunne komme af med varmen

-  Synlighed. Du skal kunne ses i trafikken.

-  Bevægelighed.  

-  Valg af rigtig størrelse

-  Indretning og funktionerne

-  Bliv set i trafikken

 

Vandtæthed:

Når du skal vurdere regntøjets kvalitet er evnen til at holde vandet ude selvfølgelig helt central. Det handler om materialet, syningerne og lynlåse.

 

Materialets egenskaber i forhold til vandtæthed måles ofte i vandsøjletryk. Jo højere vandsøjletryk materiale kan klare jo bedre vandtæthed. De fleste mærker bruger vandsøjletryk som parameter i deres beskrivelse.

 

Til brug for cykelturen til arbejder anbefaler vi, at du vælger et materiale med mindst 5.000 mm søjletryk.

 

Alle dygtige regntøjsproducenter er opmærksomme på, at syninger og lynlåse. Syningerne også kaldet sømmene skal være forseglede eller tapet, så vandet ikke trænger ind. Lynlåsene er ligeledes et potentielt svagt punkt og skal være i en god kvalitet. Ofte er der en stormflap, som dækker lynlåsen, og dermed sikrer vind- og vandtæthed.

 

Åndbarhed:

Regntøjets evne at transportere fugt og varme er meget mere komplekst.  Bl.a. fordi vi som mennesker sveder forskelligt og fordi de tekniske termer, man opgiver åndbarhed i, er meget vanskelige at bruge konkret. F.eks. åndbarhed = 3.000g/m2/24 timer, giver et billede af hvor meget fugt, der kan transporteres på et område, der svarer til 1 m2 over 24 timer. Man kan bruge disse termer til at sammenligne forskellige kvaliteter med, men vurderingen af hvad der er det tilstrækkelige i forhold til den enkelte, er tæt på umulig.

 

En grundregel er efter vores vurdering, at man skal vælge et regnsæt fra et troværdigt og kendt mærke, der er kendt for at fremstille funktionelt regntøj. Jo højere pris jo bedre kvalitet. Det er klart en fordel, hvis der er ventiler, lynlåse under ærmerne el.lign.

 

Bevægelighed:

Når du skal bruge regntøjet på cykelturen til arbejde er det vigtigt, at det er behageligt at have på. Der findes forskellige pasformer. Hvis du skal have regntøjet udenpå dit almindelige tøj anbefaler vi, at du går efter den pasform, som man kalder ”regular fit”. Husk at tænke på, at når du sidder på cyklen bliver både ærmer og bukser lidt kortere. Ærmerne, fordi du sidder med strakte arme. Bukserne kryber lidt op, når du træder i pedalerne. Husk derfor at vælge en ærm og benlængde der tager højde for dette.

 

Valg af størrelse

De forskellige mærker har deres egen størrelsesguide, som er vejledende i forhold til valg af størrelse. Når vi siger vejledende er det fordi, at vi som personer er forskellige i forhold til, hvad vi hver i sær synes er den rigtige størrelse.

 

Grundlæggende for alle mærker gælder det, at regntøjet er fremstillet til at tage uden på noget andet tøj. Og derfor fremstillet lidt større i størrelsen.

Så er et du vant til at bruge ”størrelse large” i almindeligt tøj, så skal også vælge dit regntøj i denne størrelse.

Vigtige detaljer

Regntøj har forskellig indretning og funktioner, hvor du skal være opmærksom på følgende:

 

-          Er der lommer nok på yder- og inderside. Har de gode lynlåse?

-          Er der en hætte? Er den aftagelig og/eller justerbar?

-          Er der justeringsmulighed på ærmer og bukseben?

-          Kan jakken justeres med elastik i bunden?

 

I Billigsport24.dk har vi valgt kun at tage funktionelt regntøj i kollektionen. Alle vores regnsæt lever op til de minimumskrav vi har sat op i denne artikel om vigtige punkter.

 

Prisen er en parameter. Der er ingen tvivl om, at pris og kvalitet hænger sammen. Jo højere pris jo højere kvalitet. Det betyder dog slet ikke, at vores billige tilbudssæt vil være dårlige valg. Der er value for money på alle mærker og modeller.

 

Vær synlig i trafikken.

Ca. 75% af de regnsæt, som vi sælger i Billigsport24.dk er med sort regnjakke og sorte regnbukser. Det giver ikke optimal synlighed, hvor det er gråt og vådt. Vi anbefaler derfor, at du for en sikkerheds skyld tager en refleksvest på. Da regntøjet indeholder alle funktionerne til at holde dig tør, skal refleksvesten kun have et formål. Den skal give god synlighed. Vi har billige refleksveste, der fint opfylder behovet.

 

Køb dit nye regntøj hos Billigsport24.dk. Vi har de kendte mærker Helly Hansen og Tenson, der begge er kendte for deres gode kvalitet og tradition og erfaring med fremstilling af funktionelt regntøj.